Handballessen op basisscholen in Waalwijk

WAALWIJK - Handbalvereniging Tachos is druk bezig met promotie van de handbalsport onder de jeugd van Waalwijk. Dat doen ze door het geven van lessen op diverse basisscholen in de gemeente Waalwijk.

De start werd gegeven bij de Koningsschool in Sprang-Capelle. Alle groepen 3 t/m 8 van beide locaties kregen leuke lessen aangeboden van de jeugdtrainers van Tachos.

Daarna was de beurt aan basisschool Villa Vlinderhof. Op deze school kregen de groepen 7 en 8 op hun leeftijd afgestemde oefenstof aangeboden. Hierna waren de trainers te vinden in de gymlessen van de basisscholen Besoyen en Teresia. Op deze scholen kregen ook alle leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 leuke uitdagende clinics voorgeschoteld, bestaande uit diverse gooi en vangoefeningen, schieten op doel met verschillen worpen.

Spelenderwijs hebben de leerlingen zich ook spelregels eigen gemaakt. Maar liefst 20 groepen hebben zo de afgelopen weken kennisgemaakt met de handbalsport. De komende maanden wil handbalvereniging Tachos deze vorm van sportpromotie aanbieden aan alle basisscholen die hiervoor belangstelling hebben. Voor wat betreft planning en organisatie werkt de vereniging nauw samen met de buurtsportcoaches team Waalwijk.

Op woensdag 20 april aanstaande organiseert handbalvereniging Tachos voor de 17e keer het schoolhandbaltoernooi voor basisscholen in Waalwijk. Met de handballessen hebben de leerlingen zich dus extra kunnen voorbereiden. Het schoolhandbaltoernooi wordt gehouden op de velden van voetbalvereniging Neo’25 in sportpark De Gaard, dat ligt naast sporthal De Slagen. Iedereen is van harte welkom om de teams aan te moedigen.

Deel dit bericht met je vrienden!