‘Het is letterlijk vijf voor twaalf voor de evenementenbranche’

WAALWIJK - De evenementenbranche zit in een diepe crisis dankzij het coronavirus. Om aandacht te vragen voor de problemen in de evenementensector, werden er door heel Europa een Red Alert-campagne gehouden. Red Alert is een internationale campagne die als doel heeft om het bewustzijn van het publiek en de media te vergroten ter ondersteuning van de evenementensector.  Ook in Waalwijk werd er een actie gehouden.

Fabulous Rental 

Fabulous Rental is een bedrijf  in Waalwijk dat licht en geluid verhuurd aan artiesten en evenementen. Ze merken de gevolgen van de coronacrisis dus goed. "Onze agenda is van heel vol, naar leeg gegaan. We hebben echt wel veel steun nodig van de overheid om niet om te vallen. We zijn nu wel bij een extern bedrijf aan de gang en we hopen dat we het daar mee redden", laat mede-eigenaar Van der Pol weten.

Red Alert

Om de situatie op een publieksvriendelijke manier onder de aandacht te brengen besloot  Fabulous Rental om het oude Raadshuis in de stad een rood kleurtje te geven. Om 'vijf voor twaalf' ging de stekker er weer uit, om aan te geven hoe erg de situatie is. Het doel is  om de steunpakketten voor de sector verlengd te krijgen tot we weer volledig aan het werk kunnen zonder beperkende 1.5 meter maatregelen. De actie in Waalwijk leverde mooie plaatjes op (zie foto's onder)

(tekst gaat verder onder foto's)

  

Op dinsdag 11 augustus om 21.00 uur gingen overal in het land, bij overheids- en cultuurgebouwen, de lichten aan. Om vijf voor twaalf werd heel symbolisch de stekker er weer uitgetrokken, om te laten zien dat de regering de evenementenorganisatie meer steun moet toezeggen. "Zonder deze toezegging gaat een flink deel van de bedrijven failliet en komen de medewerkers op straat te staan. De politiek moet wakker worden en gaan begrijpen dat als er niets gebeurt de hele evenementensector dreigt te verdwijnen", zegt Dennis Boeren van Fabulous Rental.

 

Deel dit bericht met je vrienden!