Heusden werkt aan plan voor opvang vluchtelingen

HEUSDEN - Heusden werkt - samen met de gemeente Boxtel - aan een plan van aanpak voor een proef met kleinschalige opvang voor vluchtelingen. Met het oog daarop wordt ook gesproken met diverse instellingen, ondernemers en serviceclubs. In afwachting van de afronding van gesprekken met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), willen Heusden en Boxtel nu niet meer kwijt over het plan.

De Heusdense politiek maakte begin december al duidelijk helemaal niets te zien in de grootschalige opvang van 500 asielzoekers of meer, die het COA tot nu toe voorstaat. Kleinschalige opvang, bijvoorbeeld honderd vluchtelingen op vier verschillende, nader te bepalen locaties ziet Heusden wel zitten. Daar wordt nu dus een plan van aanpak voor gemaakt.

Heusden denkt dat het lokale draagvlak voor kleinschalige opvang veel groter is dan voor grootschalige opvang. Ook zou de inburgering veel sneller verlopen.

Mocht het tot kleinschalige opvang komen, dan worden bewoners en andere betrokkenen volgens Heusden uitgebreid geïnformeerd.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!