‘Hier heb ik vijf maanden op gewacht’ (video)

SPRANG CAPELLE – Eindelijk mag het weer, vrij zwemmen in de buitenzwembaden. En dat merkten ze gisteren in zwembad Zidewinde in Sprang-Capelle. In lange rijden stonden de waterratten al vroeg voor de poorten. “Met dit weer snak je naar water”, duidde een van hen de collectieve gedachte van de massa.

Dat zwembad Zidewinde woensdag veel publiek trok, was niet zo gek gezien de weersomstandigheden. De eerste tropische dag van het jaar was het, ook in Sprang-Capelle. Toch was het er anders dan gewoonlijk, wanneer zonnestralen gul zijn met hun stralen. Want: coronatijd.

“Er is een hele hoop veranderd”, stelt Gerben van Dijk, coördinator sportbedrijf van de gemeente Waalwijk. “Grofweg zijn dat drie dingen: mensen moeten vooraf reserveren, aangezien we in plaats van 1500 slechts 350 mensen mogen ontvangen. Twee: we werken in tijdsblokken. En drie: de anderhalve meter-maatregel moet in acht worden genomen.”

Maar geen zwemliefhebber in Sprang-Capelle die leek te malen om de beperkingen. Als vanouds gleden de kinderen van de glijbaan, sprongen ze van de duikplank en maakten ze bommetjes. “Heerlijk dit”, bekende een scholier, kort nadat hij voor het eerst in lange tijd het water weer had gevoeld. “Hier heb ik vijf maanden op gewacht.”

Deel dit bericht met je vrienden!