HK De Ketsheuvel is begonnen met het digitaliseren van oude videobanden

KAATSHEUVEL- Heemkundekring De Ketsheuvel is een vereniging die zich bezighoudt met het bestuderen van de geschiedenis van de gemeente Loon op Zand en wil daarmee de geschiedenis op de kaart zetten. Nu zijn ze ook een initiatief gestart waarbij ze oude videobanden digitaliseren en op Youtube plaatsen.

De videobanden gaan over verschillende gebeurtenissen in de gemeente Loon op Zand. “We hebben laatst oude video’s van de carnavalsoptochten in elkaar gezet”, zegt Wim van Gorkum van de vereniging. In totaal heeft de vereniging, bestaand uit 12 mensen, 40 banden gekregen van de carnavalsoptocht. “We hebben meer dan 100 uur aan videomateriaal.” HK De Ketsheuvel delen de filmpjes nu op Youtube en ze worden al veel bekeken. “We hebben al veel reacties gekregen op onze filmpjes, hartstikke mooi.”

Efteling

Naast dat ze ook filmpjes maken over de carnavalsoptochten in Loon op Zand, hebben ze laatst ook een filmpje gemaakt over de opbouw van de Efteling. “We hebben zelfs via via een reactie kregen van de directeur van de Efteling.” De video werd op Youtube al meer dan 12.000 keer bekeken. “Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk abonnees erbij krijgen, zodat mensen kunnen zien waar we mee bezig zijn.”

Oude videobanden kun je ook opsturen naar HK de Ketsheuvel. Kijk voor informatie op de site www.deketsheuvel.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!