Hot, hotter, hotst: witgoedzaken profiteren lustig

KAATSHEUVEL – Verkopers van ventilatoren en airconditioners doen record-zaken. Landelijk is er een forse toename van de verkoop van verkoelingsapparatuur. En die ontwikkeling zien ook de medewerkers van witgoed-zaak Expert in Kaatsheuvel. “We hebben al dagen niet stilgezeten hier.”

Alleen al de afgelopen dagen deed Expert in Kaatsheuvel circa zestig airconditioners van de hand, stelt verkoopmedewerker Dennis van der Velden van de winkel in het dorpshart van de Brabantse plaats. Dat wil zeggen: zestig grote systemen. ‘Gewone’ ventilatoren vliegen helemaal als zoete broodjes over de witgoed-toonbank. Op een dag als gisteren is het een komen en gaan van mensen. Dat begint ’s ochtends vroeg en dat eindigt ’s avonds rond sluitingstijd. “We maken goede tijden door, ja”, erkent Van der Velden. “Mensen komen massaal naar onze winkels om verkoeling te zoeken.”

De hittegolf van nu werkt ontegenzeggelijk in het voordeel van Expert en alle andere witgoedzaken in de omgeving. Maar feit is dat de bedrijven, in tegenstelling tot veel andere detaillisten, al veel langer goede zakendoen. Volgens Van der Velden kan dit niet los worden gezien van het coronavirus dat door de wereld raast. “We merken dat vanaf het moment dat de meeste mensen thuiswerken, we steeds meer aanloop hebben in de winkel”, stelt Van der Velden. “Blijkbaar hebben mensen thuis behoefte aan een fijn werkklimaat. En gelukkig kunnen wij ze dat bieden.”

Deel dit bericht met je vrienden!