‘Houd afstand, een van onze helden ligt op IC’

LOON OP ZAND - Burgemeester Hanne van Aart herhaalt in een Facebook-post de boodschap die zondag eerder al via NL-Alert werd verspreid: houd écht afstand tot andere mensen en blijft thuis als je gezondheidsklachten hebt zoals hoesten, neusverkoudheid of koorts.

Ze doet haar oproep omdat ze ziet dat er mensen zijn die alle waarschuwingen de rug toekeren. "Natuurlijk mag je best een frisse neus halen. Of even een rondje hardlopen. Maar daaronder valt niet ‘in polonaise door het bos’ of ‘een stiekeme Corona party in de tuin’. Dat is echt heel erg dom."

Ze geeft het voorbeeld van een brandweerman in Loon, die al bijna een week in het ziekenhuis op de IC ligt. "Niks geen risicogroep, hij is brandweerman. Topfit. Maar toch kreeg hij corona. Hij dacht het uit te zieken als een griepje maar werd doodziek."

Het gaat met hem de goede kant op, meldt Van Aart. Met het voorbeeld wil ze benadrukken dat ook kerngezonde fitte mensen erg ziek kunnen worden. "Dus mocht je vandaag of volgende week ergens van plan zijn om toch een feestje op te zoeken of de milieustraat als uitje te beschouwen, lees dan het bovenstaande nog een keer en doe het niet."

Er komen nog genoeg momenten voor feestjes en voor leuke uitstapjes met de familie, schrijft ze. "Tuinier lekker in eigen tuin. Ruim dat rommelhok op en schilder je huis. Maar haal je kwasten en verf even alleen. En ga zonder de kinderen naar de milieustraat. Dan komen we de komende tijd echt wel met zijn allen door en houden we het hopelijk leuk én gezond!"

Deel dit bericht met je vrienden!