‘Ik wed voor flesje wijn dat RKC 40 punten haalt’ (video)

WAALWIJK – Een eindklassering hoog in het rechterrijtje van de eredivisie. Dat verwacht vaste volger Erik van der Galiën dit seizoen van RKC. De radioreporter van Langstraat Media is zeer te spreken over de recente ontwikkelingen in het Mandemakers Stadion. “Ik verwacht heel veel van RKC.”

RKC wekte de afgelopen periode verbazing in voetballand. Nadat Gregory van der Wiel al mee trainde in het Mandemakers Stadion, traint sinds deze week ook Vurnon Anita mee met de selectie van trainer Fred Grim. Erik van der Galiën, die de Brabantse club al sinds jaar en dag volgt namens Langstraat Media, noemt het geen toeval dat de ex-Ajacieden zijn neergestreken in Waalwijk. “Die jongens hadden ook aan NAC of Willem II kunnen vragen of ze mee mochten trainen. Ze kiezen bewust voor RKC. En dat is niet voor niets. RKC heeft een hele goede naam op dit gebied.”

Goede middelen
Die goede naam is volgens hem onder meer te danken aan de, zoals Van der Galiën stelt, ‘goede middelen’ die RKC heeft. Hij doelt daarbij op het natuurgras dat is teruggekeerd in het Waalwijkse stadion en op de kundige fysiotherapeuten die er rondlopen. Maar met name de aanwezigheid van technisch manager Mo Allach noemt de verslaggever ‘heel belangrijk’. “Mo heeft een gigantisch netwerk in binnen- en buitenland. Daar profiteert de club nu van.”

Zo lokte Allach onder anderen ook Kostas Lamprou naar Waalwijk, de goalie die eerder uitkwam voor Ajax, Feyenoord, Willem II en Vitesse. Grote vraag: wie wordt eerste keeper bij RKC? De Griek of Etienne Vaessen, afgelopen seizoen de onbetwiste nummer één onder coach en oud-doelman Grim. "Ik durf het niet te zeggen”, is Van der Galiën eerlijk. "Kostas heeft natuurlijk meer ervaring, maar hij is wel wat klein. Het gaat spannend worden. ‘Fred Grim, veel succes’, zou ik willen zeggen.”

Flesje wijn
Waar Van der Galiën wél zeker van is, is dat RKC dit seizoen niet in de degradatieproblemen gaat komen. "RKC gaat dit seizoen hoog in het rechterrijtje eindigen. Daar durf ik wel een flesje wijn om te wedden. Ik zie de club uitkomen op veertig punten”, besluit de door de wol geverfde reporter.

Deel dit bericht met je vrienden!