Indrukwekkend eerbetoon aan Walter de Bruijne (video)

DONGEN - Dongen heeft maandag op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Walter de Bruijne. De Bruijne, liefst 11 jaar lang prins van het Peeënrijk, overleed plotseling op 17 juni.

Als prins van het onvolprezen Peeënrijk stond hij aan de basis van de Lampkesoptocht. Ook was hij bestuurslid van Park Vredeoord en deed hij vrijwilligerswerk in museum De Looierij. Vooral zijn creatieve kwaliteiten kon hij bij het park en het museum inzetten.

Daarnaast was hij als motorrijder lid van de Bokse Bikersz en lid van carnavalsvereniging De Bøxskusz. Vanwege zijn grote netwerk kon je met Walter niet fatsoenlijk door Dongen lopen of rijden. Continu werd hij door Jan en alleman aangesproken en hij nam daarbij uitgebreid tijd voor een praatje als het even kon.

Na zijn overlijden werd opgeroepen om de Peeënvlag halfstok te hangen. Een oproep waaraan veel Dongenaren gevolg gaven. Ook de vraag om een erehaag te vormen in de Weide - waar hij woonde - werd massaal opgevolgd. Honderden mensen stonden langs de kant met een bloem te applaudisseren toen de stoet van motoren en de lijkauto langs kwamen.

De uitvaartdienst was vanwege de coronacrisis slechts te bezoeken voor familie en enkele intimi. Met Walter de Bruijne verliest Dongen een grootse, creatieve, doortastende en creatieve Dongenaar.

Deel dit bericht met je vrienden!