Inloophuis Toon staat tijdens Wereldkankerdag extra stil bij mensen die met ziekte te maken krijgen (Video)

WAALWIJK- Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. 1 op de 3 Nederlanders krijgt op een zeker moment met deze ziekte te maken. Tijdens wereldkankerdag wordt er door meerdere organisaties nog een keer stilgestaan bij de ziekte. Bij het Centrum voor leven met en na kanker, oftewel inloophuis Toon, zouden ze eigenlijk een open dag houden, maar die gaat niet door. Toch zijn ze blij dat er extra aandacht wordt besteed aan mensen die met kanker te maken krijgen.

"We zijn er voor mensen die met kanker te maken krijgen", geeft coördinator Tanja Pijpers aan. "We vinden het wel fijn dat er extra aandacht is voor mensen die met de ziekte te maken krijgen. Bovendien zijn wij ook altijd op zoek naar vrijwilligers om ons te helpen." Het Inloophuis hoopt dat door dit soort dagen er meer aanmeldingen komen.

Vrijwilligers
Tanja geeft aan dat ze er graag een paar vrijwilligers bijkomen. "Het is altijd goed om te zien dat mensen anderen kunnen helpen". Daarbij doelt Tanja op Renate, die zeven jaar geleden getroffen werd door de ziekte. "Ik kom hier ondertussen wekelijks of zelfs dagelijks", lacht Renate. In plaats van om bij de pakken neer te gaan zitten, heeft Renate besloten om het Inloophuis een handje te helpen. In de video zie je haar verhaal en waarom ze het Inloophuis helpt.

Mocht je je willen aanmelden als vrijwilliger, dan kan dat via de website van inloophuis Toon.

Deel dit bericht met je vrienden!