Jarige Simone uit Dongen kan voor het eerst stemmen: ‘Echt leuk om mee te maken’

DONGEN - Jarig, voor de eerste keer stemmen en ontvangen worden op het stembureau door burgemeester Marina Starmans. Het overkwam Simone Riemslag uit Dongen. Op maandag 14 maart werd ze 18 jaar en mocht ze dus voor de eerste keer stemmen.

Simone werd opgewacht door burgemeester Marina Starmans. Terwijl ze samen met haar vader Angelo Riemslag het stembureau op het gemeentehuis in Dongen kwam binnenlopen, werd ze toegezongen. De burgemeester feliciteerde haar, overhandigde een bos bloemen en een bioscoopbon. "Wat een verrassing, dit had ik echt niet verwacht. Ik vind het echt heel leuk", reageerde Simone enthousiast.

Goed ingelezen
Simone studeert communicatie aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, waardoor ze naar eigen zeggen een brede interesse heeft voor de samenleving. Simone is niet dagelijks bezig met politiek, maar vindt het wel belangrijk om te gaan stemmen. "Ik heb me goed ingelezen zodat ik een weloverwogen keuze kon maken. Ik heb bijvoorbeeld de Verkiezingskrant van de gemeente gelezen om zo te bepalen op welke partij ik zou stemmen."

Stemmen tellen
Betrokkenheid bij de verkiezingen toont Simone niet alleen door te gaan stemmen. Ze gaat ook, samen met haar vader, zus en broer, stemmen tellen op woensdagavond 16 maart. "Interessant om te zien hoe dat in zijn werk gaat en leuk om een keer mee te maken", aldus Simone.

Goed voorbeeld
Burgemeester Marina Starmans benadrukt dat ze blij is dat Simone haar stem komt
uitbrengen: "Het doet me goed dat je het belangrijk vindt om je stem uit te brengen, daarmee ben je een goed voorbeeld voor alle 21.600 stemgerechtigden in onze gemeente", geeft Starmans aan. De burgemeester doet direct een oproep aan alle stemgerechtigden: ‘Kom vandaag, morgen of woensdag naar het stembureau om te stemmen, want Elke Stem Telt!’

Deel dit bericht met je vrienden!