Kappers zetten het licht aan in hun gesloten kapsalon

LANGSTRAAT -  Op donderdagavond tussen 18.00 uur  en 20.00 uur ging bij kappers massaal het licht aan. Met de actie #lichtaanvoordathetweeruitgaat vroegen de kappers meer aandacht voor hun situatie.  

AMI-kappers uit Waalwijk deed mee aan de actie om alle kappers uit Nederland te steunen. Ook bij hen ging donderdagavond het licht aan en werd er met de hashtag op hun social media gepost. AMI- kappers hoopt snel weer veilig aan de gang te kunnen maar staan ook nu nog altijd voor hun klanten klaar.  

Actie voor verbetering

Ook Kapsalon Haar Idee uit Dongen deed donderdagavond mee met de actie. De kapsalon wil de regering laten zien dat kappers in Nederland weer veilig open kunnen en ook dat kappers bijna met hun kin onder water staan. De Kapsalon vindt het belangrijk om je eigen te laten horen en deed ook daarom mee aan de actie.

Haar Idee hoopt dat de actie verandering brengt in de situatie maar vind ook dat dat de hoop een beetje in balans gehouden moet worden. “Je moet jezelf ook een beetje in bescherming nemen, het kan ook zo zijn dat het niet zo is” zegt kapsalon Haar Idee over het openen van de kappers in Nederland.  

Hoop op een snelle goede afloop

Ondanks de actie weten beide kappers niet hoe het nu verder zal gaan. “Wij hopen natuurlijk zo snel mogelijk veilig aan de slag te kunnen gaan. We hopen natuurlijk dat het mooi aanslaat voor mensen en dat het iets doet.” zegt AMI-Kappers. Ook bij de kapper uit Dongen is er hoop op een goede afloop: “Ik ben echt wel iemand van positief en kom op, maar ik ben begin dit jaar echt wel bijna depressief geweest en dat ik dacht van oh hoe komen we hier aan uit.

"Maar toen maakte een klant een berichtje en die zei, hoop is ook een gevoel. En toen dacht ik ja, dat is het. Dus ik hoop ook echt wel dat we dan wel weer open mogen en door deze actie dat ik denk van, nou he we doen die actie mee. Maar omdat die hoop al zo vaak is geweest, denk ik nu van hmm... ik moet het een beetje op een weegschaal houden. Dus niet alleen maar hoop he maar ook een beetje van dat je denkt het kan ook niet zo zijn. Ik hoop natuurlijk dat de regering daar echt wel naar kijkt." 

Deel dit bericht met je vrienden!