Kapsalon Loon op Zand verkoopt kleding en eigen haarproducten tijdens lockdown (Video)

LOON OP ZAND - Loonkosten, verzekeringen, huur en zo kun je nog wel even doorgaan. Ook voor veel kappers is het enorm balen dat de deuren van hun zaak tot zeker 2 maart gesloten  blijven. Om de harde klappen iets te verzachten, is Sjiek Kappers in Loon op Zand een andere weg in geslagen.

"Wij hoopten echt dat we open mochten", vertelt eigenaresse Jenny van Esch. "Ik zag het al wel een beetje aankomen, maar omdat wij nog helemaal geen steun krijgen, is het wel heftig. Je moet nu je spaarcentjes gebruiken..."

Investeren
Omdat kappers verlopen niet open gaan, verkoopt de salon nu kleding via een webshop, Facebook en Instagram. Ook heeft Van Esch na de eerste coronagolf een eigen lijn met haarproducten opgezet en verkoopt ze verfpakketjes.

"In het begin was het even spannend", vertelt Van Esch. "Normaal gesproken verkoopt de kapsalon wel wat kleding aan klanten in de salon, maar dat is heel weinig. Nu zijn we naar Amsterdam gegaan en hebben we meer ingekocht. We hebben heel veel leuke foto's gemaakt, want dat is belangrijk."

En het concept slaat aan. "We krijgen superveel leuke reacties van klanten, maar ook van mensen die normaal nooit in de salon komen. Zelfs van mensen die ver weg wonen en nu bestellen. "

Druppel op gloeiende plaat
Hoewel de verkoop volgens Van Esch goed gaat, is het geld ook hard nodig om deze weken te overbruggen. "We zijn er heel blij mee, maar het is wel een druppel op een gloeiende plaat."

Deel dit bericht met je vrienden!