Karate op basisscholen in Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE - Het Buurtsportcoach Team Waalwijk is met Karateschool Langstraat Karate ISK een samenwerking aangegaan voor sportkennismaking op vijf basisscholen in Sprang-Capelle. Alle groepen 5 tot en met 8 van de BS Vrijhoeve, CBS de Rank, PCBS de Bron, OBS Krullevaar en de Koningsschool hebben van trainer Glenn Maas karateles gekregen.

Ruim 400 kinderen hebben een leuke en veelzijdige les gehad die steeds werd begonnen met een uitleg over karate en de vele onderdelen die de sport kent. Ook werden tradities verteld uit het oude Japan. Zo werd er uitgelegd dat de kinderen altijd tussen de entreedeur en de trainer in gezet worden tijdens instructiemomenten, zodat er, wanneer er een indringer wil aanvallen, de kinderen de mentor moeten beschermen. Dit is vanuit vroeger altijd gedaan en deze traditie bestaat nog steeds.

Deze kennismaking met de karatesport heeft als doel kinderen meer en beter te laten sporten, om ze lid te laten worden of te behouden voor sportverenigingen. Om dit doel te bereiken werken buurtsportcoaches samen met onderwijs en veel waalwijkse sportverenigingen en organisaties. De buurtsportcoaches komen graag in contact met verenigingen die hun sport in het onderwijs of kinderopvang willen promoten. U kunt de buurtsportcoaches bereiken via email: buurtsportcoach@waalwijk.nl
of Facebook: www.facebook.com/buurtsportcoachwaalwijk

Deel dit bericht met je vrienden!