‘Katten aan de lijn? Prima idee!’ (video)

WAALWIJK- Moeten na honden ook katten aangelijnd naar buiten? Die discussie is afgelopen weekeinde ontbrand nadat ecoloog Chris Smit ervoor pleitte dat voor katten hetzelfde zou moeten gelden als voor honden. Hoe denkt Waalwijk hierover?

“Waarom moet de hond wel aangelijnd zijn en de kat niet?” Die vraag stelt ecoloog Chris Smit zich hardop af. Hij pleit ervoor dat ook katten aangelijnd naar buiten gaan. “Onze gezellige huiskatten vangen jaarlijks tussen de 17 en 200 miljoen vogels. En daar zitten ook veel zeldzame en beschermde dieren bij”, zo stelde hij in Nieuwsuur.

“Ik ben het er helemaal mee eens”, zegt Melanie van Ooijen, bestuursvoorzitter van kinderboerderij 't Erf in Waalwijk. “Als je een huisdier hebt, heb je je verantwoordelijkheid over dat huisdier. Als een hond buiten aan de lijn moet, zou dit ook voor katten moeten gelden.”

Tobi Geert, vrijwilliger in dezelfde kinderboerderij denkt er net zo over. “Ik ben een vogelliefhebber. Het gebeurt te vaak dat katten het in tuinen voorzien hebben op vogels. Het zou goed zijn als katten voortaan alleen aangelijnd naar buiten mogen.”

Deel dit bericht met je vrienden!