Knoop doorgehakt: Geen optocht en Fysieke evenementen tijdens Carnaval in Dongen

DONGEN- De knoop is eindelijk doorgehakt. Zowel de optocht als fysieke evenementen tijdens carnaval gaat dit jaar niet door in Dongen. “Door de verscherpte maatregelen van het RIVM hebben we dit besluit moeten nemen”, vertelt Frank Snijders van stichting De Peeënstekers en tevens Prins Carnaval van Dongen. 

Het besluit

De stichting heeft regelmatig samen met de gemeente gekeken naar de maatregelen van het RIVM. Er werd al besloten om de vroege carnavalsevenementen,  zoals de 11-11 viering, er anders uit te laten zien. “Na dat besluit zijn we bij de wagenbouwvereniging gaan vragen wanneer ze wilden weten of de grote optocht door zou gaan. Hier hebben we tijdens onze eerste vergadering in oktober een besluit over moeten nemen en helaas kunnen we niet in de toekomst kijken. Daarom hebben we besloten om ook de optocht niet door te laten gaan”, aldus Snijders.

 Alternatief

Wel zijn ze aan het kijken wat ze als alternatief kunnen organiseren. Ze willen in ieder geval geen signalen afgeven dat groepen bij elkaar moeten komen. “We willen zorgen dat de carnavalsvierders thuis op afstand kunnen kijken en ze dus alsnog een carnavalsgevoel krijgen” vertelt Snijders. De versiering die jaarlijks te zien is op straat wordt ook opgehangen en ook zullen ze de mensen thuis vragen om het huis te versieren. “Zo hopen we alsnog een mooi carnavalsbeeld in Dongen te creëren” vertelt de Dongense Prins.

Maar zal het goed aanslaan? “Dat is altijd nog maar de vraag. Bij een eerder evenement, koningsdag, organiseren wij normaal gesproken een festival, maar dat kon helaas ook niet doorgaan. We hebben toen een programma uitzending gemaakt die de mensen thuis via de televisie konden volgen. Dat werd wel goed bekeken. Zoiets willen we nu ook doen met Carnaval.”

Ze gaan er dus alsnog een mooi feest van proberen te maken, maar dan op afstand. “We hopen dat we het in 2022 één groot feest ervan kunnen maken” aldus Snijders. 

Deel dit bericht met je vrienden!