Koor uit Sprang-Capelle brengt sinterklaas videoclip uit (video)

SPRANG-CAPELLE- Normaal zou de planning van koor en combo Laudate Dominium uit Sprang-Capelle vol zitten met kerstconcerten en repetities. Helaas heeft corona daar een stokje voor gestoken. Om toch nog het jaar af te sluiten met een optreden, heeft het koor een sinterklaas videoclip opgenomen, getiteld: Waar zou Sinterklaas toch wonen?

''Sinds de zomer hebben wij niet meer fysiek met elkaar gerepeteerd'', vertelt Otto Grevink, Dirigent van Laudate Dominium. ''We wilden graag met iedereen toch nog iets doen. Toen zijn we op het idee gekomen om een videoclip te maken. Wij waren sowieso al online aan het repeteren en onze voorzitter, Sandra Gaakeer, had al eens eerder gewerkt met een virtual choir, waarbij de koorleden via een online verbinding met elkaar zingen. Zo konden we toch nog optreden dit jaar.''

Sinterklaasnummer

Laudate Dominium heeft ook specifiek gekozen voor een sinterklaas nummer. ''We wilden een optreden geven op een belangrijke dag. Met kerst gebeurt al zoveel, dat we gekozen hebben voor sinterklaas. Het is een mooi symfonisch lied en leuk om mee te zingen'', aldus Grevink.

Zo is de videoclip ontstaan, waarbij ieder koorlid zijn steentje heeft bijgedragen. ''Alle muzikanten hebben hun deel van het nummer opgenomen vanuit huis. De koorleden konden via een online verbinding ook moeiteloos meezingen. Alles is bij elkaar gemonteerd en we zijn erg trots op het eindresultaat'', zegt Grevink.

Deel dit bericht met je vrienden!