Leuk Amusement voor het goede doel (video)

DONGEN - 'Wat een leven' is een theatervoorstelling met een speciaal doel: het goede doel. Shirley Bakkeren eigenaar van leuk Amusement (een bedrijf voor de organisatie van feesten en evenementen) heeft dit in de Corona tijd gerealiseerd.

Het goede doel is: geld genereren voor stichting vrienden van het UMC Wilhelmina kinderziekenhuis. Om langdurig zieke kinderen op te vrolijken. "Het is echt fantastisch om te mogen doen maar er is helaas te weinig budget voor” zegt Shirley. Zij gaat nu ongeveer 1x per maand langs de bedden van zieke kinderen als Bloemen Koningin. Om ze even af te lijden van hun ziekte en nare onderzoeken.

"Als we veel geld ophalen, dan kan de Bloemen Koningin vaker kindjes in het ziekenhuis opvrolijken", aldus Bakkeren. De voorstelling zou plaatsvinden op 9 januari in de Cammeleur, maar het coronavirus gooit roet in het eten. Daarom is de show uitgesteld naar zaterdag 30 januari 2021. “Het is jammer dat het uitgesteld is maar nu hebben we wat meer tijd om te oefenen," zegt Moniek van Alphen (eigenaar van Monballon). Moniek maakt het decor van de voorstelling.

Dat doet ze overigens niet alleen. Moniek geeft namelijk jonge mensen met een beperking een dagbesteding. Zij maken de mooiste creaties, maar daar moet wel voor geoefend worden. “En ook de acteurs kunnen nog wel wat oefening gebruiken” zegt Daniel Kuijs. Daniel heeft een beperking, maar daar zingt hij niet minder om. "Het is een vrolijke muzikale voorstelling", vindt Daniel.

Bekijk de video voor een indruk en koop snel je kaartje voor 30 januari. Je wordt er vrolijk van en u draagt bij aan een prachtig doel. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van de Cammeleur in Dongen.