Lockdown in de Langstraat

LANGSTRAAT- Er is vanaf vandaag een harde lockdown die tot 19 januari zal gelden. Het kabinet gaat voor strengere maatregelen die veel gevolgen hebben voor bepaalde sectoren. De maatregelen zijn ingegaan op de nacht van maandag op dinsdag om 0.00 uur.

Ten eerste gaan de scholen en kinderopvang dicht van 16 december tot maandag 18 januari. De niet-essentiële winkels moet ook hun deuren sluiten net zoals de doorstroomlocaties. De mensen met een contactberoep, zoals kappers of schoonheidsspecialisten mogen tijdens deze lockdown niet werken. Daarnaast zit sporten er de komende weken ook niet in, op uitzondering van buitensporten. Dat mag maximaal met twee personen op 1,5 meter afstand. De teamtrainingen en competitiewedstrijden liggen tijdens deze lockdown ook stil. Daarnaast moeten alle scholen ook hun deuren sluiten en zoveel mogelijk overgaan op online lessen. Op uitzondering van het praktijkonderwijs, dat blijft open.

Harde lockdown

Thuis mag je nu maximaal twee gasten ontvangen op uitzondering van de kerstdagen 24,25 en 26 december. Dan zijn er drie gasten welkom. Op straat mag je ook maar maximaal met twee mensen zijn maar wel op 1,5 meter afstand. De afhaalservice van de horeca blijft wel open. Voor clubs zoals RKC kan het voetballen ook gewoon doorgaan maar wel zonder hun trouwe supporters. De gebedshuizen blijven open. En het openbaar vervoer blijft wel rijden maar alleen voor noodzakelijk reizen.