Lof voor Waalwijkse thrillerschrijver Martyn van Beek

WAALWIJK -  De Waalwijkse thrillerschrijver Martyn van Beek oogst lovende kritieken met zijn laatste boek, Salomonsoordeel. Ook de verkoop gaat uitstekend. Tot tevredenheid van de auteur zelf. “Als je een jaar lang zo veel tijd en energie in het schrijven steekt, is het fijn als het boek goed ontvangen wordt.”

Het boeken schrijven is niet nieuw voor Martyn van Beek, geboren en getogen Waalwijker. Eerder bracht hij onder meer het Verraad van Bali en De Visser van Hoi An op de markt. Zijn boek Tweede kans werd in 2017 zelfs verkozen tot Beste Luisterboek. Nu is hij dus opnieuw in de pen geklommen. “De eerste reacties en recensies zijn fenomenaal. Daar ben ik heel blij mee”, klinkt het opgewekt.

Spoorloos
Salomonsoordeel vertelt het verhaal van Sanne en David Soesterberg, van wie het leven op een dag voorgoed verandert. Hun anderhalf jaar oude dochter Marit verdwijnt tijdens een dagje strand en blijft spoorloos. Wat volgt is een meeslepende zoektocht naar haar.

“Waarom de mensen het boek zouden moeten kopen?”, countert Van Beek. “Dat is natuurlijk aan die mensen zelf. Maar wat deze thriller anders maakt dan andere thrillers is dat het nu eens niet gaat om moord en doodslag. De spanning zit ‘m in andere dingen.”

Het boek van Van Beek komt op het goede moment. Maandag is de Week van het Spannende Boek begonnen.

Deel dit bericht met je vrienden!