Lokale kerstpakketten helpen ondernemers uit de Langstraat (video)

LANGSTRAAT - De Sint is nog maar net in het land. Toch is vooral ondernemend Nederland druk met het inkopen of samenstellen van kerstpakketten. De cadeaus voor medewerkers en relaties blijken ook een mooi steuntje in de rug voor lokale ondernemers.

Veel kerstpakketten worden traditioneel bij grote bedrijven ingekocht. Daardoor worden de lokale ondernemers volgens Marieken Smeets-Bielars en Saskia Bodelier van Verrassend Tilburg en Meer overgeslagen. Dat is extra jammer omdat lokale ondernemers dit jaar ook inkomsten missen van kerstmarkten. En dat raakt Saskia en Marieken: “Wij dachten echt we moeten iets verzinnen om lokale ondernemers hier bij te betrekken.”

En daarom kwamen de dames met kerstpakketten gevuld met producten uit de Langstraat. “We hebben bijvoorbeeld Bakkertje Deeg uit Heusden, die maakt heerlijke kerststollen”, vertelt Saskia. “Maar ook bijvoorbeeld een wijnhandelaar uit Loon op Zand met allemaal mooie wijnen. Iemand die houten planken maakt, waar je de lekkerste dingen met de kerst op kunt serveren. Iemand met mooie tasjes, schapenvellen, noem maar op.”

René Goutziers, eigenaar van Houtsmederij

Ondernemers blij
“Het zijn vooral toch de wat kleinere ondernemers die het hard nodig hebben”, zegt ondernemer René Goutsiers, eigenaar van Houtsmederij in Loon op Zand. “We werken heel hard om mooie producten te maken om daarna weer aan de klant te verkopen. Het heeft heel lang stilgelegen met bestellingen, in een keer krabbelde het weer wat op en en nu met de kerstpakketten is het helemaal anders. Dat is absoluut een feit.”

Bieren inpakken bij Opener

“Wij verkopen niet die vloeistof in de fles, maar het verhaal eromheen”, zegt ondernemer Frank Wouters, eigenaar van Opener bier in Dongen. “Als je ziet dat wij het bier zelf brouwen, hier de ingrediënten zelf verbouwen en eigenlijk alles met lokale ondernemers doen, ja dan heb je toch wel meer beleving als je het flesje leegdrinkt dan wanneer je het gewoon bestelt bij een grote jongen. Ik denk dat veel meer mensen dat nu omarmen in deze tijd.”

Lokale kerstpakketten van Verrassend Tilburg en Meer

Samen sterk
“Wij zijn lokale ondernemers, zij zijn lokale ondernemers. Voor en door lokale ondernemers staan we sterk”, vult Saskia aan.

 

Deel dit bericht met je vrienden!