Loon op Zand ondertekent groene samenwerkingsovereenkomst voor adoptie plantenbakken (video)

LOON OP ZAND/ KAATSHEUVEL – Er is vorige week een besluit genomen over de adoptie van de plantenbanken op het Anton Pieck- en Weteringplein. Samen zijn zij tot een groene samenwerkingsovereenkomst gekomen.

De wethouder Gerard Bruijninks en het bestuur van stichting Pieckplein Winterfestijn tekenden samen deze samenwerkingsovereenkomst. Zo willen ze samen gaan zorgen voor het onderhoud van deze plantenbanken. Daarnaast willen de partners ook vrijblijvend meedenken over onder andere aanplanting van nieuw groen en het verzetten van de bakken bij evenementen.

In deze video legt de stichting Pieckplein Winterfestijn uit waarom zij een samenwerking zijn aangegaan met de gemeente en waarom het belangrijk is voor hun als stichting.

(tekst gaat onder video verder)

Omwonenden

De omwonenden van het Anton Pieckplein zijn ook bereid om zich in te zetten voor de onderhoud van het plein en de plantenbakken. Ad Beerens en Mart Molenschoot zijn een van deze omwonenden. Ze vertellen wat ze gaan doen om mee te helpen en waarom ze het belangrijk vinden dat er aandacht wordt besteed aan dit onderwerp.

(tekst gaat onder audio verder)

 

Wethouder

De wethouder Gerard Bruijninks verwacht dat de samenwerking goed gaat verlopen. “Als we met zijn allen eraan werken en het plein goed onderhouden, ziet de toekomst er alleen maar mooier uit”, zegt hij. Daarnaast geeft hij aan dat het belangrijk is om het plein goed te onderhouden. “Het is aan de bewoners om het plein vrij te houden van zwerfafval, als er straks meer groen staat in de bakken dan daagt het ook uit om het plein goed te onderhouden”, aldus de wethouder.

Deel dit bericht met je vrienden!