Loon op Zand wil geen sterrenrestaurant meer zijn voor ratten (video)

LOON OP ZAND - Ratten hebben het de laatste weken nadrukkelijk gemunt op (met name) het buitengebied van Loon op Zand. En daar moet verandering in komen, meent wethouder Gerard Bruijniks van het Brabantse dorp. Vandaar dat rattenbestrijders het ongewenst bezoek pogen te verjagen.

“We krijgen de laatste tijd meldingen van mensen die ratten aantreffen in de omgeving”, laat wethouder Gerard Bruijniks weten.” En daar moet een oplossing voor komen. Want, stelt hij: “Het zijn niet de meest geliefde beesten, ratten. Ze maken rommel en bezorgen de mensen angst. Van die overlast moeten we af. En daarom komen we in actie.”

Bruijniks heeft namens de gemeente een professioneel rattenbestrijdingsteam in de armen genomen, die de beesten gaat verjagen uit Loon op Zand. De wethouder benadrukt dat dit op diervriendelijke wijze gebeurt. “Onze rattenbestrijders werken niet met chemicaliën, waarvan bijvoorbeeld ook honden of katten slachtoffer kunnen worden. In plaats daarvan gebruiken ze klemmen. Daarmee sterven de ratten een snelle, vrij pijnloze dood.”

Hoe groot het rattenprobleem daadwerkelijk is, vindt Bruijniks lastig aan te geven. Hij benadrukt wel dat bewoners zelf ook een bijdrage kunnen leveren aan het verjagen van de ratten. “Laat geen lekker eten achter. Het moet hier voor de ratten geen sterrenrestaurant worden.”

Deel dit bericht met je vrienden!