‘Louis van Gaal zou zegen zijn voor RKC’ (video)

WAALWIJK - RKC opent het seizoen zondag met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Grote vraag: is de ploeg van Fred Grim er klaar voor? Langstraat Media peilde de meningen op straat en trof ronduit positieve Waalwijkers. "Achttiende? Welnee! Dit elftal kan weleens gaan verrassen.”

Hoewel RKC afgelopen seizoen aanhoudend onderaan de ranglijst van de eredivisie bungelde, is het gros van de mensen in Waalwijk positief gestemd over het aankomende seizoen van de geel/blauwen. Dat leert een rondje door het centrum van de Brabantse stad. "RKC achttiende? Welnee! Dit elftal kan weleens gaan verrassen”, klinkt het hoopvol uit de mond van een jeugdige supporter. "Een twaalfde plaats is heel realistisch.”

Een wat oudere man is het met hem eens. "Ik geloof erin dat RKC het prima gaat doen dit seizoen. Er is een aantal goede spelers bijgekomen. Met hen erbij denk ik dat een klassering bovenin het rechterrijtje mogelijk is. En misschien wel nóg hoger”, stelt de seizoenkaarthouder. "Het linkerrijtje is haalbaar voor RKC.”

Toch klinken ook kritische geluiden in Waalwijk. Over trainer Fred Grim bijvoorbeeld. "Hij presteert helemaal niks”, is een geroutineerde inwoner van de schoenenstad van mening. "Afgelopen seizoen niet en in de voorbereiding op dit seizoen, is het ook maar matig wat hij laat zien met RKC. Ik snap totaal niet waarom ze zijn contract verlengd hebben. Wat mij betreft komt er snel een andere trainer. Wie? Louis van Gaal. Dat zou een zegen zijn voor de club.”

Een wat jongere fan is evenmin heel positief over de kansen van de equipe van Grim. Al stelt hij zich op voorhand wat milder op richting de Waalwijkse club. "Als RKC dit seizoen niet als achttiende eindigt heeft de club het uitstekend gedaan.”

Deel dit bericht met je vrienden!