LRC Leerdam tekent convenant met RKC Waalwijk

LEERDAM - LRC Leerdam tekende deze week als twintigste club het amateurconvenant met RKC Waalwijk.

Frank van Mosselveld, voormalig profvoetballer en ambassadeur van Stichting Samen RKC, legde aan Ab Donga en Ad van Ekeren van LRC Leerdam uit dat de nieuwe werkwijze van RKC veel verder gaat dan het ophalen van een talentje bij een amateurclub. Van Mosselveld: “Het Samen RKC amateurconvenant is kosteloos. Wij hechten veel meer waarde aan een goede band met een amateurclub, dan komt het vervolg vanzelf.”

Samen RKC betekent kennis delen op veel gebieden in de voetballerij. “Wij hebben in en rond ons stadion veel faciliteiten waar ook een club als LRC Leerdam gebruik van kan maken. Zoals de mogelijkheid van clinics of presentaties op medisch, technisch of tactisch gebied, verzorgd door trainers en fysiotherapeuten van RKC Waalwijk. Wij verzorgen dat bij de clubs op hun sportcomplex, maar het kan ook hier in het Mandemakers Stadion. Wij komen graag op bezoek om op themamiddagen of -avonden onze werkwijze uit te leggen. Dat bedoelen wij met kennis delen.”

RKC Waalwijk organiseert voor kinderen van zes tot dertien jaar een week lang het profavontuur. Een geweldige happening, waarbij je als jonge voetballer een week lang leeft als een prof.

Bron: regio-voetbal.nl

Deel dit bericht met je vrienden!