Man met explosieven aangehouden in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een 34-jarige man uit Sprang-Capelle is vrijdag aangehouden, nadat hij de politie naar zijn verzameling explosieven uit de Tweede Wereldoorlog had geleid. De man had 9 mortiergranaten en een fosforgranaat begraven in de Loonse en Drunense Duinen. De politie kwam de man en zijn explosieven op het spoor nadat hij gedreigd had ze te gebruiken tegen de noodvang in Kaatsheuvel.

De 34-jarige man bedreigde afgelopen week in dronken toestand beveiligingsmedewerkers van het COA, bij de opvanglocatie in Kaatsheuvel. Hij vertelde dat hij het niet eens was met de komst van vluchtelingen, dat hij handgranaten had en niet schroomde om ze te gebruiken.

Het onderzoek dat de politie na het voorval opstartte, leidde naar de inwoner van Sprang-Capelle. Die verklaarde dat hij gevonden explosieven uit de Tweede Wereldoorlog bewaarde op de Loonse en Drunense Duinen. Hij wees in bijzijn van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) de bewaarplek aan.

Daar troffen agenten en de EOD 9 mortiergranaten en 1 fosforgranaat. Eén van de granaten was instabiel en werd direct op een open plek tot ontploffing gebracht. De verdachte is daarna aangehouden.

Tijdens een huiszoeking vonden agenten in Sprang-Capelle munitieresten, bestaande uit lege plastic en koperen hulzen. Inmiddels is de man weer vrij.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!