Martin Stone toert langs verzorgingshuizen: ‘Kijk ze zwaait’

WAALWIJK - Een emotionele rollercoaster. Martin Stone - de artiestennaam van Mart Steenbeek - is er middenin beland. De zanger zag zijn reguliere optredens geschrapt worden. Hij treedt nu op voor de deur van verzorgingshuizen in de regio.

Overal is hij al geweest, vertelt hij tijdens een interview in Langstraat Languit. “Waalwijk, Kaatsheuvel, Sprang-Capelle en Tilburg.” De reacties zijn enthousiast, maar ook emotioneel.

Maakt heel wat los
“Bij Futura in Sprang-Capelle vroeg ik de mensen mee te zwaaien. Op een gegeven moment had ik contact met iemand achter het raam op de tweede of derde verdieping. Die vrouw die zwaait terug”, vertelt Mart. “Later hoorde ik dat die vrouw op sterven lag. Dat ze zwaaide maakte ook wat los bij het personeel.”

Het doet de zanger veel dat mensen die toch al eenzaam zijn, geen fysiek contact kunnen maken. “Bij de Vossenberg vroeg ik de mensen om te gaan staan. Daar stond een vrouw op die al maanden niet meer had gestaan. Ze heeft een kwartier met haar handen tegen het raam gestaan en ik ook.”

Slikken
Tijdens het interview moet hij meerdere malen slikken, omdat de emoties hem ook aanvliegen. De hele situatie maakt dat hij inmiddels ook teksten is gaan schrijven. “Op de melodie van een nummer van Kensington. Leg je hand tegen het raam…” Nu is het er alleen nog in demo-versie. “Opgenomen met mijn buurman, die gitaar kan spelen. Ik ben maar een simpele drummer die kan zingen”, vervolgt hij.

Duizenden views
De impact van zijn optredens is groot. Dat merkt hij bij elk optreden voor een verzorgingshuis of hospice. Ook op Facebook zijn de reacties talrijk en worden de filmpjes duizenden keren bekeken. “Ik heb nog nooit zoveel mensen bereikt. Laten we hopen dat het snel voorbij is en we elkaar weer vast kunnen houden.”

Deel dit bericht met je vrienden!