Meisje schrijft lieve brief naar Efteling

KAATSHEUVEL - Guusje uit Kaatsheuvel schreef een brief naar de directeur van de Efteling om hem te vragen of ook de kinderen van vluchtelingen in haar dorp eens gratis naar de Efteling zouden mogen.

Het is traditie dat de kinderen uit Kaatsheuvel één keer per jaar gratis naar de Efteling mogen. Dat vindt Guusje heel lief, maar ze maakt zich zorgen over de vluchtelingen: kan de directeur van de Efteling het misschien mogelijk maken dat ook deze kinderen met hun mama's en papa's een dagje gratis mogen komen? "Omdat ze uit de oorlog komen en ze hebben niets", schrijft Guusje. "Daarom zou ik het heel lief van u vinden als deze kinderen ook een dagje gelukkig kunnen zijn".

De mama van Guusje zette de brief van haar dochter op de Facebookpagina van de Efteling en benadrukte dat haar dochter best begrijpt dat het pretpark niet alle vluchtelingenkinderen kan uitnodigen, maar misschien wel diegene die in Kaatsheuvel verblijven?

De Efteling zelf reageerde ondertussen ook op de brief. "Hoi Guusje, wij vinden het erg leuk dat je jezelf zo inzet voor de vluchteling kinderen. We hebben daarom jouw brief nog een keertje door de directeur van de Efteling laten lezen. Voor het klasje gelden dezelfde afspraken, zoals met alle andere basisscholen in Kaatsheuvel zijn gemaakt. En natuurlijk mogen zij, net als jullie, ook één keer per jaar met hun klas gratis naar de Efteling. Of ze de Efteling bezoeken, bepaalt uiteindelijk de schooldirectie. Het gebeurt weleens dat een school ervoor kiest om de Efteling een jaartje over te slaan en iets anders, iets nieuws, te doen met de kinderen. Ik heb begrepen dat voor het klasje dit jaar voor iets anders is gekozen".

Bron: Nieuws Blad

Deel dit bericht met je vrienden!