‘Met het Oor op Wolluk’ nieuw op Langstraat FM

LANGSTRAAT FM - Langstraat FM breidt de programmering uit met een nieuw programma: Met het Oor op Wolluk. Presentator Joep Trommelen belicht daarin achtergronden van nieuws uit Waalwijk. De eerste uitzending van het maandelijkse programma is op zondag 13 maart, tussen 13 en 14 uur.

“Met het Oor op Wolluk moet een scherp, kritisch en serieus journalistiek programma voor iedereen worden”, legt Trommelen uit. “Waarin we als het kan ook zelf nieuws naar boven proberen te halen. Daarnaast wordt het ook gewoon een leuk, lekker gezellig programma met tussen de gesprekken door muziek met als het even kan een Waalwijks tintje. Echt iets voor de zondag…”

Trommelen werkte tot voor kort als schrijvend journalist voor de kranten van Wegener. Hij is ook betrokken bij de culturele talkshow Club d’Hivers in Atelier Winterdijk 30b en schrijft voor webmagazine Brabant Cultureel. In het verleden was hij ook betrokken bij talkshow Zus op Zondag.

In de eerste aflevering van Met het Oor op Wolluk komen vier gasten aan het woord. Langstraat Media-voorzitter René Peters komt uitleggen welke koers hij met de lokale omroep wil gaan varen. Wethouder Hans Brekelmans wordt door Trommelen ondervraagd over het Waalwijkse beleid ten aanzien van vluchtelingen. En Wim en Ina van Cromvoirt vertellen over het dertigjarig jubileum van ‘hun’ café City.

Met het Oor op Wolluk wordt in de studio van Langstraat FM een paar dagen voor de uitzending opgenomen. Trommelen zal zo nu en dan ook met de microfoon de deur uitgaan voor reportages of gesprekken op locatie. “Ik wil een breed scala aan onderwerpen proberen te belichten. Uit de politiek, maar evengoed uit de culturele of economische hoek. Discussies tussen voor- en tegenstanders over allerlei hete hangijzers in de gemeenschap wil ik ook proberen in de studio te laten plaatsvinden. Radio is daarvoor een uiterst geschikt medium. Vooral nu Langstraat FM niet alleen op 106.8 FM uitzendt en via Ziggo en de kabel te ontvangen is, maar er ook via een muisklik op de eigen website geluisterd kan worden naar programma’s op tijden dat de luisteraar dat zelf wil.Dat maakt radio in mijn ogen en oren niet tot een achterhaald maar juist uiterst modern medium. Gesproken woorden hebben toch een andere impact dan gedrukte.”

Willem Bakker verzorgt de techniek van Met het Oor op Wolluk. Eric Dörr treedt op als gastheer en floormanager.

Deel dit bericht met je vrienden!