Milan Boksan gaat er met De Duurzaamheidsprijs 2020 vandoor (video)

WAALWIJK - Duurzaamheidsprijswinnar Milos Boksan is in gesprek met een investeerder om zijn app tegen voedselverspilling te produceren. Dat vertelde de 17-jarige Milos afgelopen vrijdag toen hij de prijs ontving.

Boksan kreeg de meeste stemmen van het publiek: 612 van de 1835 stemmen. De prijsuitreiking werd dit jaar vanwege de coronacrisis via een livestream gedaan. Daarin was te zien hoe wethouder John van den Hoven voor de deur bij Milos de prijs overhandigde. De 17-jarige Waalwijker kreeg een bokaal, een duurzaamheidspakket van de Wereldwinkel en een cheque ter waarde van 300 euro.

Milos had het idee om een app te ontwikkelen om voedselverspilling in de supermarkten te verminderen. Via deze app krijgen mensen een overzicht van welke producten bijna over datum zijn. Zo wordt er minder voedsel verspild en kunnen de supermarkten er ook aan verdienen.

Op de tweede plaats is Nina Angkotta geëindigd met haar duurzaam modemerk Unified Nature. Het initiatief 'Loona's Ophaalpunt' van Judith Zwaans eindigde als derde.

Deel dit bericht met je vrienden!