Miljoenen mondkapjes rollen van de band in Kaatsheuvel (video)

KAATSHEUVEL - Gekkenhuis was het bij het Kaatsheuvelse Juritex de afgelopen maanden. Het bedrijf produceert al jaren ritsen, banden en elastieken, maar sinds dit jaar rollen er ook mondkapjes van de band. En véél: zo'n 5000 per uur, 80.000 per etmaal en tussen de 400.000 en 500.000 per week. Klaar voor transport naar winkels in heel Nederland.

Hoewel het produceren van mondkapjes volgens eigenaar Jurgen Verhoeven 'een hele andere tak van sport' is, was de stap naar mondkapjes een logische keuze. In het voorjaar was er sprake van een tekort van mondkapjes, ze werden niet in Nederland geproduceerd en kwamen volgens Verhoeven met name uit China.

(tekst gaat onder foto verder)

Samenwerken
Samen met Auping (beddenfabrikant uit Deventer) besloot de ondernemer mondkapjes te produceren voor de zorg, waarbij Juritex verantwoordelijk was voor de elastieken. Dat project kwam van de grond. "Uiteindelijk zaten we zo dichtbij het vuur, dat we van onze partners ook mondkapjes aangeboden kregen vanuit China. Alleen tegen gigantische prijzen. Dat je denkt van: waar slaat dit op?", zegt Verhoeven zuchtend.

(tekst gaat onder foto verder)

Idee
Uit frustratie ging er een een lampje bij de ondernemer branden. Verhoeven zocht uit wat het kost om mondkapjes te maken. "Een rekensommetje en uiteindelijk besloten we om in te stappen en er mee aan de slag te gaan."

Dat bleek een goede keuze. Een paar maanden later, wanneer Nederland op weg is naar de tweede golf, staat de telefoon roodgloeiend. "De productie zat zó snel vol tot het einde van het jaar, dat ik uiteindelijk nee heb moeten verkopen."

(tekst gaat onder foto verder)

Twee machines draaien nu 24 uur per dag om aan de vraag te voldoen. "Ja, 6 miljoen mondkapjes moeten we nu ineens maken. Dat is best veel... Het is voor ons op dit moment hard werken, maar daar moet je niet over zeuren. Je moet blij zijn dat je bedrijf door kan draaien in deze tijden. We mogen van geluk spreken denk ik."

Bekijk hieronder de video:

Deel dit bericht met je vrienden!