Minder bezoekers in centrum Waalwijk

WAALWIJK - Waalwijk trekt te weinig bezoekers en áls ze komen blijven ze vaak maar een uurtje. De leegstand is groot en het centrum heeft niet langer een regionale verzorgingsfunctie. Dat wil zeggen: het centrum van Waalwijk wordt vooral bezocht door Waalwijkers, bezoekers uit Heusden, Kaatsheuvel of bijvoorbeeld het Land van Heusden en Altena komen er veel minder dan vroeger.

Waalwijk heeft een analyse gemaakt en de cijfers liegen er niet om. Het aantal bezoekers is de laatste vijf jaar met 25 procent gedaald. Vooral winkeliers in De Els, het oostelijk deel van de Grotestraat en het zuidelijke deel van de Stationsstraat krijgen het voor hun kiezen. Daar, zo concludeert onderzoeksbureau Locatus, komt tot 50 procent minder bezoek.

Om het tij te keren is Waalwijk, samen met bewoners, vastgoedeigenaren, winkeliers en vertegenwoordigers vanuit de culturele sector, om tafel gaan zitten. Er moet antwoord komen op de vraag: wat is er mis met ons centrum en hoe lossen we het op? „Pas als we het daar over eens zijn, kunnen we aan de slag”, zegt programmamanager binnenstad Lex van Gent ”

Deel 1 (wat is er mis?) ligt nu op tafel in de vorm van een rapport. Zo heeft Waalwijk niet langer een recreatieve functie, blijkt uit de analyse. „Mensen zien het centrum meer als boodschappencentrum”, zegt wethouder Hans Brekelmans.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!