Moeders worden verwend ondanks coronacrisis (video)

KAATSHEUVEL/DONGEN - Moederdag komt eraan. Maar hoe kun je moeder nu het beste verrassen in deze wat ongemakkelijke tijd? Langstraat Media ging de straat op in Kaatsheuvel en in Dongen.

“Een mooi bloemetje, daar maak je moeder blij mee”, zegt Dorien, medewerkster van Ambianze Zijlmans Bloem&Sfeer. Dat zij dit zegt is gezien haar werk natuurlijk niet zo gek, maar toch: ze meent het ontegenzeggelijk. “Voor een moeder is er niets leukers om te krijgen dan een bloemetje met heel veel kleur.”

Zoals zovele ondernemers houdt ook de bloemist uit Kaatsheuvel rekening met de onwerkelijke periode waarin moederdag dit jaar valt. Om alle moeders te kunnen bedienen, hebben Dorien en haar collega’s een bezorgservice in het leven geroepen. “Want we willen natuurlijk dat alle moeders verwend kunnen worden!”

Maar er is natuurlijk meer dan een bloemetje. Een doosje bonbons bijvoorbeeld. Ook daar is moeder vast voor te porren, vermoeden ze bij de chocolaterie in het winkelcentrum van Dongen. ,,Het zijn drukke tijden voor ons”, erkent verkoopmedewerkster Carmen. “Iedereen wil zijn of haar moeder blij maken. En dan is een doosje chocolade natuurlijk een fijne verrassing.”

Of je kunt moeder zelf de keuze laten maken, zo bedacht een jongedame uit Kaatsheuvel. “We geven onze moeder een cadeaukaart waarmee ze zelf uit kan zoeken wat ze leuk of lekker vindt.”

Voor de volledigheid bracht de jongedame meteen maar een kleine ode aan haar moeder. Het is te zien op onderstaand filmpje.

Deel dit bericht met je vrienden!