Na twee weken overvalt corona nieuwe eigenaren cafetaria

WASPIK - Je neemt vol goede moed een cafetaria over en draait een top eerste week. Dan slaat de coronacrisis hard toe. En dat is wat Coen en Corina van Oosten van ‘t Carmelietje in Waspik nu meemaken.

“We moeten roeien met de riemen die we hebben, het is zoals het is”, vertelt de kersverse ondernemer. “Natuurlijk baal je en zit je bij de pakken neer, maar daarna moet je ook weer door.” Twee weken geleden heropenden broer en zus Van Oosten het cafetaria aan de Carmelietenstraat, nadat het cafetaria tien weken had leeggestaan.

De eigenaren hebben ervoor gekozen de cafetaria ’t Carmelietje zijn naam te laten houden die het in 2014 van de vorige eigenaar kreeg. “Alles is in principe hetzelfde gebleven als toen de vorige eigenaar erin zat, zoals de snacks.”

Na de opening volgde een prima eerste week. Wat er nu gaat gebeuren? Het is onduidelijk. Vooralsnog is ‘t Carmelietje open. Door de huidige situatie kunnen mensen hun friet en snacks alleen nog afhalen. “Bezorgen is nog geen optie”, laat Van Oosten weten.

En het afhalen? “Helaas niet zoveel afhalers als in de eerste week”, besluit de ondernemer. “Omdat veel mensen bang zijn.”
(Jaël van der Aa)

Deel dit bericht met je vrienden!