Nederland weet ook tegen Qatar niet te overtuigen

QATAR - Nog vier wedstrijden winnen, dan is Nederland wereldkampioen. Zo simpel als dat het gezegd is, zo moeilijk zal het in de praktijk gaan. De formatie van Louis van Gaal wist namelijk in alle drie de poulewedstrijden - tegen ogenschijnlijk kleine landen - allerminst te overtuigen. Ook tegen de dwerg in het internationale voetbal niet.

'Gewoon' groepswinnaar
Ondanks alle kritiek staat aan het eind van de streep het Nederlands Elftal 'gewoon' bovenaan in de poule, wat alom wel verwacht werd. Tegen Qatar ging het echter wederom niet van een leien dakje. Het spel oogde traag en voorspelbaar, maar Oranje mag heel blij zijn met de in bloedvorm verkerende Cody Gakpo, die Oranje momenteel bij de hand neemt en ook tegen Qatar tekende voor de 1-0. De enige international die samen met Nathan Ake de enige speler echt in vorm is. De rest, waaronder ook Marten de Roon, die de plek van Teun Koopmeiners innam, konden helemaal geen potten breken. In de tweede helft tekende Frenkie de Jong nog voor de eindstand: 2-0. Door de nederlaag van Ecuador, is Nederland als groepshoofd geëindigd in poule A.

Pittige kluif
De tegenstander in de achtste finale is voor Nederland ook al bekend. Zaterdag 3 december is de Verenigde Staten de tegenstander in de eerste ronde van de knock-out fase. Op papier zou je zeggen dat dat een ideale tegenstander is om een plek in de kwartfinale voor elkaar te boksen, maar dat zal in de praktijk allerminst zo zijn. Zeker met het spel wat Oranje de afgelopen drie wedstrijden heeft laten zien. In een poule met Engeland, Wales en Iran hebben de heren uit Amerika de tweede plaats weten te bemachtigen. En in een onderlinge confrontatie tussen 'Soccer' en 'Football' wist de ploeg van coach Gregg Berhalter er een gelijkspel uit te slepen. Van Gaal is op zijn hoede voor de Amerikanen. De 71-jarige oefenmeester omschreef ze als een fanatieke ploeg die scherp op de bal is. Geluk voor het Nederlands Elftal is dat sterspeler Christian Pulisic een twijfelgeval is voor aanstaande zaterdag. Hij tekende in de voor Amerika allesbeslissende wedstrijd tegen Iran voor het enige doelpunt, maar liep in het proces een bekkenkneuzing op. De Chelsea-aanvaller zegt zelf op tijd fit te zijn, maar dat blijft koffiedik kijken.

Zaterdag 3 december wordt er om 16.00 uur afgetrapt.

Deel dit bericht met je vrienden!