Nieuwe commerciële teststraat in Waalwijk wil ondernemers helpen

WAALWIJK - Sinds vorige week maandag heeft Waalwijk er een teststraat bij. Parkmanagement Waalwijk heeft bij bedrijvenpark Haven 7 een commerciële teststraat geopend om ondernemers te helpen. Medewerkers van bedrijven die lid zijn van Parkmanagement Waalwijk krijgen in de ochtend voorrang in de teststraat, na elf uur is de teststraat open voor iedereen die getest wil worden.

“We zijn vier weken geleden op het idee gekomen”, vertelt François van Son, Parkmanager bij Parkmanagement Waalwijk. “Heel veel mensen hebben toch last van ziekteverschijnselen en moeten dan bij de GGD terecht. Het duurde op dat moment heel erg lang voordat ze een test in konden plannen en de uitslag kregen. Werkgevers waren de medewerkers daardoor al snel een dag of zeven kwijt. Dat kost de werkgevers veel geld als die mensen niet ingezet kunnen worden. Toen hebben we met de bedrijven hier afgesproken om een eigen teststraat in te richten. Zo kunnen we de medewerkers van die bedrijven snel helpen en kunnen ze de medewerkers weer snel inzetten als uit de testuitslag blijkt dat ze geen corona hebben.”

Opschalen mogelijk
Op dit moment worden er zo’n 50 tot 60 mensen per dag getest in de nieuwe teststraat. Maar mocht het nodig zijn, dan is er ruimte om nog meer mensen te testen op het coronavirus. “We zijn vier uurtjes per dag open. Daar zijn we mee begonnen, maar we kunnen altijd opschalen als het echt nodig is.” Volgens van Son kan er opgeschaald worden naar 140 mensen per dag in vier uur tijd. “Daar zitten we nog niet aan, dus we hebben nog capaciteit voldoende.”

Wachttijd GGD loopt terug
Ondanks dat de teststraat op bedrijvenpark de Haven 7 net open is, loopt de wachttijd bij de teststraten van de  GGD’en terug. Of dat ook gevolgen heeft voor de teststraat bij Haven 7, is nog niet duidelijk. “Wij verwachten dat het de komende periode wel doorgaat. We bekijken het van dag tot dag, want iedere dag verandert het. Er wordt al over sneltesten gesproken bij de GGD en grote snelteststraten die ingericht worden in grote steden. Wij zijn afgelopen maandag ook begonnen met sneltesten. Naast de gewone PCR-test, kunnen hier nu ook sneltesten afgenomen worden. Ondernemers hebben daar gewoon behoefte aan en wij hopen daarin te voorzien richting het bedrijfsleven.”

 

Deel dit bericht met je vrienden!