Nieuwe verlichting SV Capelle voor velden

SPRANG-CAPELLE - Voetbalclub SV Capelle heeft haar verlichting op de velden vervangen. De verlichting was al 40 jaar oud en is vervangen door nieuwe LED schijnwerpers.

De club beschikt over drie wedstrijdvelden waarvan er twee voorzien van verlichting. Dit is na 8 jaar de grootste investering die werd gerealiseerd door een nieuw clubgebouw. De huidige verlichting was hard toe aan vervanging. Dit omdat het ook te maken heeft met houdbaarheid en de veiligheid van de masten. Daarnaast zorgt de LED verlichting voor een terugkerende besparing van de energiekosten voor de club.

Financiering

De club heeft de nieuwe verlichting kunnen financieren vanuit verschillende bronnen. Er werd gebruik gemaakt van subsidie die ontvangen is uit de BOSA, de subsidieregeling “stimulering bouw en onderhoud en sportaccommodaties”. Ook was er de opbrengst uit de LED loterij, die zeer succesvol is geweest voor de club. De club heeft in totaal 600 loten verkochten wat een aardig bedrag opleverde. Het resterende deel heeft de club gefinancierd vanuit haar reserves.