Obs De Hoef-Hugo doet mee aan RKC Ieder1Gelijk

Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Hoef en Hugo hebben vorige week deelgenomen aan het project Ieder1Gelijk georganiseerd door Samen RKC. Centraal in deze week stonden de begrippen respect, antiracisme en antidiscriminatie.

De week werd geopend door een introductie in aanwezigheid van Rikcy de RKC-mascotte, die de fil Spijt aan de leerlingen gaf om samen te bekijken.
Tijdens dit project werden de onderwerpen antidiscriminatie, stop pesten en respect voor elkaar bespreekbaar gemaakt. Door middel van voetbalvoorbeelden werden de thema’s interactief besproken met leerlingen in de klas.

Er werd gewerkt met een speciaal ontworpen lespakket voor de leerkracht. Er werden kringgesprekken gevoerd en de kinderen ontwierpen hun eigen poster. Op donderdag werd een gastpresentatie over de onderwerpen verzorgd door Samen RKC. Naast de lessen en presentatie in de klas stond er gedurende de week ook een sport- en speldag op het programma.

Dinsdagmiddag hebben de ruim 40 kinderen gezamenlijk 2 uur gesport in de gymzaal waarbij samenwerking, sportiviteit en respect centraal stonden. Op vrijdagochtend werd de week afgesloten met een evaluatie door Frank van Mosselveld en werd een plaquette met de goudenregels van Ieder1Gelijk overhandigd aan twee leerlingen van de groep. De plaquette krijgt een prominente plaats in de klas naast de Cruyffcourts Fairplay Award die de school al eerder in de wacht sleepte. Foto’s van de sportmiddag kunt u bekijken op de site van de school.

http://www.dehoefhugo.nl/

Deel dit bericht met je vrienden!