‘Onwaarschijnlijk dat we dit seizoen nog voetballen’

WAALWIJK - Emil Hansson (21) was bezig aan een goede periode bij RKC. En toen sloeg de corona-crisis toe. Grote vraag: welke gevolgen heeft dit voor de Waalwijkse club, op dit moment de nummer achttien in de eredivisie? En: wat betekent dit voor de Noorse aanvaller, die gehuurd is van het Duitse Hannover 96? “Ik blijf na dit seizoen het liefste in de eredivisie voetballen.”

Het zijn merkwaardige weken voor Emil Hansson en zijn ploeggenoten van RKC. Gezamenlijk trainen zit er vanwege de corona-crisis niet in. En het is zeer onzeker of dat dit seizoen überhaupt nog gaat gebeuren. Vandaar dat de Noorse aanvaller zich individueel fit probeert te houden. "Van de club hebben we een programma meegekregen om op die manier conditioneel in orde te blijven”, zegt de voormalig speler van Feyenoord. “Maar je wil toch het allerliefste op het veld staan.”

Binnenkort wordt bekend of en, zo ja, in welke vorm de eredivisie wordt uitgespeeld. Hansson verwacht niet dat er dit seizoen nog gevoetbald gaat worden. "Ik weet het natuurlijk niet, maar op basis van de berichten die je nu dagelijks mee krijgt lijkt me dat onwaarschijnlijk”, zegt hij. “Mijn gevoel zegt dat we pas in juni weer gaan beginnen, aan een nieuw seizoen in dat geval. En dan ga ik er vanuit dat RKC nog gewoon in de eredivisie speelt. Er zijn in het huidige seizoen nog negen wedstrijden te gaan. Het lijkt me oneerlijk als we op basis van de huidige stand zouden moeten degraderen.”

Wat de toekomst van Hansson persoonlijk brengt, is eveneens nog onduidelijk. De Noor staat per 1 juli weer onder contract van het Duitse Hannover 96, waarvan RKC hem nu huurt. “Ik blijf na dit seizoen het liefste in de eredivisie voetballen.”