Ook uren na de plofkraak klinkt er glasgerinkel in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - 'Drie serieuze explosies' galmden in de nacht van woensdag op donderdag door Kaatsheuvel. Het waren de allerminst stille getuigen van een plofkraak rond drie uur in de nacht van 16 op 17 september.

"We hoorden een enorme knal, werden wakker en vervolgens hoorden we nog twee knallen", laat een buurtbewoonster weten. Een andere omwonende schrok net zo erg, maar had niet in de gaten dat het om explosies ging. "Ze zijn naast ons aan het verbouwen, maar we dachten dat de steiger was omgevallen. Later zagen we dat een ruit boven onze deur kapot was geslagen."

Rond negen uur donderdagmorgen is de straat nog steeds afgezet. De beelden spreken voor zich: hier heeft een enorme bom haast letterlijk een krater geslagen in de straat. Rondom het bankgebouw aan het Anton Pieckplein zijn ramen gesneuveld. Bij shoarmazaak Ster hangt de lichtbak scheef van de luchtdruk en wapperen de gordijnen uit het kapotgeslagen raam (zie foto). Ook aan de overkant zijn ramen gesneuveld.

"

Bewoners van de Noordwand hebben van 5 uur tot 8.30 uur in het Klavier gezeten, waar ze werden opgevangen met koffie en koekjes. De impact van deze kraak is enorm. 30 maart sloegen krakers al toe op een afstortkluis, nu is het vermoedelijk de pinautomaat.

De EOD werd meteen na de explosie, rond 3.30 uur opgeroepen voor onderzoek. Politie bevolkt de straat, terwijl op de achtergrond het gerinkel van glas klinkt. Een van de buurtbewoners bezemt de schade bijeen. "Ik werd vannacht wakker en zag drie donkergeklede mannen staan bij de Rabobank. Ze stonden gewoon rustig aan te doen, ongelooflijk dit."

(meer volgt)

Deel dit bericht met je vrienden!