Padden krijgen voorrang op Oude Baan Dongen

DONGEN - Padden krijgen vanaf dinsdag 10 maart opnieuw voorrang op de Oude Baan in Dongen. Vorig jaar werd dit als proef voor het eerst gedaan tijdens de paddentrek.

De afsluiting gaat waarschijnlijk voor twee maanden gelden tussen huisnummer 96 en het toegangspad naar de kanovijver. “Door deze maatregel kunnen padden hier veilig oversteken”, aldus de gemeente.

Elk jaar trekken dagelijks honderden padden vanuit het trimbos naar de kanovijver om te paren en eitjes af te zetten. Daarvoor moeten ze de Oude Baan oversteken. “Als het donker wordt, blijven ze graag op het warme wegdek zitten. Met als gevolg dat ze worden doodgereden”, meldt de gemeente.

Tijdens de paddentrek vorig jaar sloot de gemeente Dongen de Oude Baan voor het eerst tijdelijk af voor gemotoriseerd verkeer. “De resultaten van de proef waren positief. Daarom is besloten de maatregel structureel in te zetten.”

De afsluiting geldt voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers, fietsers en brommers ondervinden geen hinder. De hulpdiensten hebben een sleutel voor het opheffen van een paal, zodat zij buurtbewoners kunnen bereiken.

Op de Oude Baan worden binnenkort speciale verkeersborden geplaatst om de paddentrek en de afsluiting aan te kondigen.

Deel dit bericht met je vrienden!