Parkeerstress bewoners appartementen Dongeheuvel

DONGEN - Bewoners van acht appartementen in de Dongeheuvel in Dongen vragen de gemeente op te treden tegen het inpikken van hun parkeerplekken. De plekken worden gebruikt door buurtgenoten. In een brief aan de gemeenteraad vragen de bewoners om een oplossing.

Bij de aankoop van de appartementen werd de bewoners verzekerd dat de acht parkeerplekken achter het complex voor hen bestemd waren, schrijven de bewoners aan de raad. Zij constateren dat deze parkeerplaatsen in de loop der jaren steeds vaker gebruikt worden door bewoners die zelf geen ruimte meer hadden op hun oprit en garage.

''De meerderheid van de bewoners zijn gepensioneerden en sommige moeilijk ter been”, schrijft appartementenbewoner Van der Horst aan de gemeenteraad. “Die kunnen geen grote afstanden te voet afleggen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.”

Volgens de omwonenden is de parkeerplaats gemeentegrond en zij dus vrij om hun auto daar neer te zetten. Deze onenigheid leidt tot veel discussie en frustratie tussen de twee partijen, blijkt uit de brief. De bewoners van de appartementen willen in overleg met de gemeenteraad om het parkeerprobleem op te lossen.

Inmiddels is duidelijk dat college en raad de komende weken met het probleem aan de slag gaan.

Deel dit bericht met je vrienden!