Passie krijgt luisterversie via Langstraat FM

LANGSTRAAT - De Passie van de Langstraat krijgt dit jaar een speciale luisterversie. De makers van de Passie hebben samen met streekomroep Langstraat Media de afgelopen dagen gewerkt aan radioversie.

Het idee ontstond afgelopen week pas, vertelt programmamaker Maikel van der Velden. “Gera de Jong van de Passie van de Langstraat vertelde in de uitzending over de duetten die zij samen met andere zangers via Zoom opnam en publiceerde op Youtube en van het een kwam het ander.”

Bijzonder Paasverhaal
Gera de Jong benaderde haar zangers, vertellers en bestuur en kreeg enthousiaste reacties.Het bestuur van de omroep, programmaleider Langstraat FM Eric Dankers en hoofdredacteur Wijnand Nijs vonden het meteen een goed plan. “Het is mooi dat we op deze manier dit bijzondere Paasverhaal kunnen laten horen.”

Een van de nummers uit de luistereditie:

Na het enthousiaste idee moest iedereen flink aan de bak. Het verhaal moet immers wel voor en tijdens Pasen te horen zijn. De Jong ging zelf aan het schrijven. De eerdere geplande voorstelling in de Rabobank in Waalwijk was het uitgangspunt. “Zo komt de bevrijding terug, net als in dat verhaal.”

Maar daar was ze er niet mee. “Natuurlijk gaat het over de invloed van het coronavirus op onze maatschappij. Over afstand houden en de manier waarop het virus en het nieuws erover ons leven beheerst.”

Verbinding en hoop
Net als in de eerdere Passievertellingen haakt de Passie op de radio ook aan bij het paasverhaal. “Of, zoals een van de vertellers het zegt: De Passie van de Langstraat is het ultieme verhaal van lijden, van eenzaamheid, van opoffering, maar ook van vergeving, verbinding en van hoop.”

De vertellingen worden in het luisterstuk van een uur aaneengesmeed met Nederlandstalige muziek, die qua tekst, betekenis en gevoel aansluiten bij het verhaal.

De Passie van de Langstraat - radio-editie
Vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur op Langstraat FM 106.8
Herhaling op zaterdag, zondag en maandag tussen 10.00 en 11.00 uur via Langstraat FM.

Deel dit bericht met je vrienden!