Pieter Langedijk tekent voor anderhalf jaar bij RKC Waalwijk

WAALWIJK - In navolging van Kenny Anderson voegt ook Pieter Langedijk zich per direct bij de selectie van RKC Waalwijk. De 21-jarige vleugelspits komt transfervrij over van Sparta Rotterdam en tekent voor anderhalf seizoen in het Mandemakers Stadion.

Directeur Remco Oversier is verheugd met de komst van de in Maassluis geboren buitenspeler. “We hadden Pieter al twee jaar op de korrel, maar hij besloot vorig seizoen nog voor zijn kansen te gaan bij Sparta. Ondanks een zeer goede voorbereiding dit jaar kwam hij echter niet meer voor in de plannen van Sparta, waarna we razendsnel hebben doorgepakt toen ons ter ore kwam dat hij mocht vertrekken. Pieter voegt met zijn snelheid en diepgang écht iets toe aan onze selectie, wij zijn blij en trots dat hij voor RKC Waalwijk heeft gekozen.”

Pieter Langedijk kijkt uit naar zijn eerste optreden. “Ik ben enorm blij dat ik bij RKC Waalwijk aan de slag kan. Het feit dat ze zo snel weer op de stoep stonden na de ontbinding van mijn contract geeft voor mij aan hoe welkom ik hier ben. Ik voel veel vertrouwen van de clubleiding en de staf en ik kijk ernaar uit om er de komende seizoen iets moois van te maken bij RKC Waalwijk!”, aldus de nieuweling.

Langedijk debuteerde op 17 augustus 2013 in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo voor de Rotterdamse club, waar hij in drie seizoenen tot 33 wedstrijden kwam. Daarin maakte hij zes doelpunten en gaf hij diverse assists. In de voorbereiding was hij liefst vijftien keer trefzeker, maar desondanks kon hij geen basisplaats afdwingen, waarna hij transfervrij mocht vertrekken uit Het Kasteel. De vleugelspeler doorliep daarnaast diverse nationale jeugdelftallen.

Deel dit bericht met je vrienden!