Positieve cijfers voor RKC Waalwijk

WAALWIJK -RKC Waalwijk schrijft ook in het seizoen 2019/2020 zwarte cijfers. In het jaarverslag wordt er een beeld geschetst van de zaken die zich in het seizoen 2019 - 2020 op de diverse gebieden hebben afgespeeld. In de visie van RKC Waalwijk blijft transparantie een belangrijk aspect.

Omzetcijfers

RKC Waalwijk heeft het seizoen 19/20 afgesloten met een totale omzet van € 6.942.357 en een positief resultaat na belasting van € 708.449. Door dit netto resultaat is het positieve eigen vermogen verder verbeterd naar € 2.215.830. De promotie naar de Eredivisie heeft gezorgd voor extra inkomsten in met name sponsoring en mediagelden.

Verwachtingen voor seizoen 2020/21

RKC Waalwijk is door toedoen van een wereldwijde pandemie behouden gebleven voor de Eredivisie. Dit wordt gezien als een tweede kans, en de club zal er alles aan doen om zich dit seizoen op sportieve wijze te handhaven in de Eredivisie. Hiervoor zal er een flinke kwaliteitsimpuls worden gegeven aan de selectie, maar zullen er geen onverantwoorde financiële risico’s genomen worden.

RKC Waalwijk werkt ook komend seizoen met de laagste begroting. Verwachting is wel dat de coronacrisis er bij veel clubs stevig in hakt waardoor de concurrentiepositie van de voetbalclub verbetert. RKC verwacht door alle maatregelen die zij moet nemen en het spelen voor half lege stadions dat inkomsten uit ticketing en horeca sterk dalen.

Deel dit bericht met je vrienden!