Prestigieuze tweede plaats voor Harmonie Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Harmonie Kaatsheuvel heeft de tweede prijs gewonnen bij de Koninklijke Nederlandse muziek organisatie (KNMO) awards. Vice-voorzitter Maurice van Overbeek is ontzettend trots op de tweede plaats. ‘’De lat lag enorm hoog. Je moet echt met iets bijzonders komen om alleen al genomineerd te worden. Om dan ook nog tweede te worden, is een enorme eer.”

De KNMO-awards wordt jaarlijks uitgereikt voor de meest creatieve ideeën bedacht door muziekverenigingen. De uitreiking was op zaterdag 31 oktober tijdens een online bijeenkomst met de vertegenwoordigers van de negen inzendingen.

Here to stay

De muziekvereniging deed mee aan de awards met het project ‘here to stay’. ‘’Dit was ons jubileumproject om het 50-jarig bestaan van de vereniging te vieren. We wilden graag iets maken wat blijvend zou zijn voor Kaatsheuvel, dus niet zomaar een concert”, vertelt Van Overbeek. “Er zijn veel mensen bij ons project betrokken en zij hebben er allemaal keihard voor gewerkt.’’

Here to stay bestond uit vier onderdelen: een scholenproject; een kerkconcert bij de Martelaren van Gorkumkerk; een kunst -en sociaalproject, waarbij de harmonie verschillende kunstprojecten deed en de slotmanifestatie in De Werft. “We waren zo ambitieus met al onze ideeën, dat ik soms twijfelde of het ons allemaal wel ging lukken. Uiteindelijk is alles goed gekomen.”

Voor herhaling vatbaar?

Gaat Harmonie Kaatsheuvel volgend jaar weer meedoen aan de KNMO-awards? Van Overbeek zegt van wel. ‘’Het zal een grote belasting worden op onze vereniging. Er komt meer bij kijken dan alleen een concert organiseren. Toch gaan we het doen, omdat we erg blij zijn met ons eerste project.’’

Harmonie Kaatsheuvel heeft met de tweede plaats een trofee, oorkonde en een cheque van 750 euro gewonnen. De eerste prijs ging naar de theatrale productie van het Twents Jeugd Orkest in Hengelo. Het Limburgse Fanfare Orkest kreeg de derde prijs voor hun concertserie rondom 75 jaar bevrijding in Limburg.

Deel dit bericht met je vrienden!