Problemen bij OBS de Start

DE MOER – Basisschool OBS de Start heeft al een tijdje een tekort aan leerlingen. De school wil graag blijven bestaan en heeft om extra hulp gevraagd. Ze hebben samen met een aantal partijen, zoals de gemeente Loon op Zand, een brief opgesteld voor de onderwijsminister Arie Slob. De school ligt in het kleine dorpje de Moer en is een echte dorpsschool.

Groep 1 tot en met 4 zit in de onderbouw en de groepen 5 tot en met 8 zitten in de bovenbouw. “Door het kleine aantal leerlingen besteden wij heel veel aandacht aan de kinderen en mede hierdoor kun je heel goed inzoomen op de onderwijsbehoefte”, zegt directrice Agnes Coolen.

Het minimale aantal wat een school nodig heeft om te bestaan is 23 leerlingen, maar dat is altijd een probleem om te halen. Een van de redenen van dit probleem is de kleinschaligheid van het dorp de Moer, het dorp heeft maar weinig inwoners en dus ook minder kinderen die naar de basisschool gaan. Maar aan de kwaliteit van het onderwijs ligt het niet volgens de directrice, de school scoort beter dan een gemiddelde basisschool.

Brief
De school heeft een PR-werkgroep die intensief samenwerkt met de gemeente. Naast het schoolbestuur, de gemeente en de PR-werkgroep zet de vereniging Moers Belang zich ook in voor het voortbestaan van de school. Samen met deze partijen is de school op het idee gekomen om een brief te sturen naar het ministerie. “Met al deze partijen hebben we er de schouders ondergezet en doen we alles wat mogelijk is om de school te laten bestaan”, zegt ze.

In de video hieronder vertellen de directrice Agnes Coolen en wethouder Jan Brekelmans hun verhaal.

Deel dit bericht met je vrienden!