Publiek verboden? Amateurclubs bieden massaal live-streams aan

LANGSTRAAT - Nu publiek voorlopig niet meer is toegestaan, nemen sportclubs uit de regio massaal hun toevlucht tot het live-streamen van wedstrijden via Facebook, Youtube of Instagram.

Afgelopen weekend waren onder meer voetbalwedstrijden van RWB en SSC’55 te zien. SSC’55 trok net geen duizend kijkers via Facebook. De wedstrijd van RWB werd via Youtube gestreamd en was maandagmiddag meer dan 1200 keer bekeken. Nieuwkuijker Mitchel Fitters voorzag de wedstrijd van commentaar. Dat deed hij volgens de Waalwijkers behoorlijk neutraal. “Dat laatste zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat zijn partner Jasmijn voetbalt bij de RWB Vrouwen”, aldus de Rood-Wit-Blauwen op Facebook.

Leuke reacties
Ook Handbalvereniging Dongen en volleybalvereniging Atak'55 zonden wedstrijden live uit via social media. Voor Atak'55 was het de eerste keer dat ze zoiets deden. “Maar we hebben wel hele leuke reacties gekregen”, vertelt John Kottier, secretariaat van volleybalclub Attak 55. Zo is het toch mogelijk om de mensen te laten.

Ook bij HV Dongen was veel animo bij het kijken van de wedstrijd. Veel mensen zaten vol spanning mee te kijken en er werd net als een ‘echt’ publiek veel reacties gegeven. Deze keer alleen digitaal. “Goed geregeld! bedankt voor de stream, wij hebben genoten! gefeliciteerd dames!!!”, reageert kijker Yvonne. En zo zijn er meer. De Dongense handbalsters trokken eveneens honderden views.

Weer streamen? Meld het ons!
Een aantal clubs kondigt al aan ook komend weekend weer te gaan streamen. Zendt jouw club uit de Langstraat ook de wedstrijd van het eerste heren- of damesteam uit? Stuur ons een berichtje via redactie@langstraatmedia.nl en we nemen het op in het overzicht dat we gaan maken.

Nieuwkuijk-RWB

SSC-FC Tilburg, eerste helft

HV Dongen

Deel dit bericht met je vrienden!