R.W.B. maakt te weinig doelpunten

WAALWIJK - Met 11 doelpunten gemaakt in 10 competitiewedstrijden maakt RWB te weinig doelpunten. Zondag 15 november, thuis tegen Gilze, kwam RWB niet tot scoren, met het kleinst mogelijke verschil van 0-1 ging RWB dan ook de bietenbrug op. Positief om te melden is dat A-jeugd keeper Bart van Heesch vanaf de start van de wedstrijd op het wedstrijdformulier stond.

Bart van Heesch is 17 jaar en keepte omdat keeper Amir Cehic geblesseerd was en werk verhinderde dat de keeper van RWB-2 in de goal stond. Bart van Heesch van RWB-A1 keepte een prima wedstrijd, op de inzet in de 20e minuut van heel dichtbij was geen verweer mogelijk. Tot de 0-1 voor Gilze, door Sjoerd Diepstraten was RWB nog amper aan de goal van Gilze geweest. Met recht kan dan ook gezegd worden dat Gilze gedrevener begon aan de wedstrijd.

In de beginfase zat het RWB ook niet mee en zag al snel aanvoerder Ronny de Bresser uitvallen met een spierblessure. Pas tegen het einde van de eerste helft werd RWB gevaarlijk, scheidsrechter Hesselmans liet zich echter door de grensrechter van Gilze op het verkeerde been zetten waardoor de gelijkmaker afgekeurd werd. Meteen daarna leek RWB toch nog gelijk te komen maar het schot van Koen van Baardwijk ging rakelings voorlangs.

Ook na rust dacht iedereen dat RWB gelijk kwam tegen Gilze, Mike van Helvoirt speelde zich op links goed vrij, zijn schot was hard genoeg, jammerlijk alleen in het zijnet. Het maar niet kunnen scoren is toch wel het verhaal van de wedstrijd, als RWB beter met de kansen om was gegaan had het zeker niet hoeven verliezen van Gilze, voetbal gaat echter nog steeds om wie de meeste goals maakt.

Voordat de winterstop begint heeft RWB dit jaar nog 3 wedstrijden te gaan. Volgende week is er geen competitie programma, daarna speelt het op 29 november uit tegen Virtus om daarna nog te spelen tegen Advendo thuis en Veerse Boys uit.