RADIOSILENCE doorbreekt stilte (video)

DONGEN - Het is niet voor iedereen weggelegd om op Spotify te komen, maar de vierkoppige band RADIOSILENCE uit Dongen lukt het. Sterker nog, hun nummer wordt best wel goed gestreamd op het muziekplatform. "Het is niet dat we er rond van komen, maar we kunnen er net een kratje bier van kopen", lacht de band. Desondanks is het een knappe prestatie van de jonge gasten uit Dongen, wetend dat het meer een hobby is.

Op vrijdagavond schuiven de mannen goedgemutst man in de studio van Langstraat Media. Ze hebben net een nieuw nummer uitgebracht (The Cosmic Hero), maar besluiten om een ander nummer te spelen. Dat doen ze akoestisch. Normaal gesproken is dit niet hun ding, aangezien het meer hardcore is wat ze doen. Dit combineren ze met teksten over de problematiek. Heel bijzonder dus.

Aan ambitie heeft de band ook geen gebrek. Ze willen dolgraag door de Benelux optreden, in verschillende soorten zalen. Opvallend, want je zou eigenlijk denken dat ze met hun politieke teksten eerder in de tweede kamer op willen treden voor Mark Rutte. Niets is minder waar. "Haha, de Tweede Kamer zou wel tof zijn, maar minimaal wel een festivalletje. Daar kunnen veel mensen naar ons luisteren," aldus de band. "Hopelijk wordt ons nieuwe nummer ook een groot succes." In de onderstaande video is te zien en te horen hoe het nummer tot stand is gekomen en welke reacties ze hebben ontvangen op het nummer.